Minik bir tatil arayanlar için biçilmiş kaftan;
Kaz Dağları'nın
eteklerinde kurulu olan Akçay, küçük bir turizm kasabası.
Kurban bayramının 2.günü küçük bir kaçamak yaparak Balıkesir-Edremit
üzerinden Akçay’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Bayram trafiğinden eser yok ama
dönüş bizi çok düşündürüyor. Eminim kalabalık olacak...
Hava sıcak, fakat sabah bulutlar peşimizi bırakmıyor. Akşamları
esmesinden de anlıyoruz ki eylül ayı Akçay tarafında soğuk geçiyor. Kafa
dinlemek, yeni bir yer görmek, sahil kasabasında minik bir tatil yapmak
istiyorsanız önerilerimin başında geliyor.
Butik otel tercihimiz sebebiyle sabah kahvaltısı olan ve sadece 2014
yılında açılmış, güleryüzlü personeli ve tertemiz odaları olan Akçayhan
Boutique Otel’i seçiyoruz.
Sahile yürüyerek 10 dakika mesafede ve merkezin karışıklığından uzak.
Yemek için Tripadvisor üzerinden olumlu ve en yüksek puanları alan yerlere
güveniyoruz. Öğle yemeği için Konya Pide tercihimiz olurken, akşam deniz
kıyısında rakı balık sohbet için İstasyon Restauran’ı tercih ediyoruz.
İstasyon Restaurant’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor
çünkü bayram da olduğu için yer sıkıntısı çok fazla. Masalar her zaman dolu ve
keyifli gözüküyor. İçeri girdiğimizde bütün gece bize güleryüzlü hizmetiyle
mutlu edecek Güner bey yardımcı oluyor. Mezeleri olağanüstü dikkatlilik ve
zevkle anlatırken 5 çeşit azar azar seçmeyi tercih ediyoruz.
Acısız yapamam,
acı benim tadım tuzum diyenler için harika bir meze, Atom var.
Tahinli Humus ekşi
tadıyla ağzınızda mayhoş bir tat bırakırken, Girit Meze ve Börülce Piyazı
rakınızın yanında size tatlı ve ekşi tatlarıyla eşlik ediyor. Tabii ki olmazsa olmaz bir peynir var; o
da Yunan peyniri Saganaki.
Kızartılarak yağ ve hafif pul biberle tatlandırılarak geliyor. Ne tatlı ne
tuzlu tam yerinde eşlik ediyor rakınıza.
Büyük bir hevesle O’nu denemek için gittiğimiz bir yer burası! Ne mi O
?
Sakızlı ahtapot.
Fakat İstasyon Restaurant Zencefilli Ahtapot’un olduğu söylüyor.
Yanlış okumuşum herhalde diyerek güveç içinde önümüzde sıcacık duran ahtapota
bakıyoruz. Sıcacık sosuna ekmeğinizi bandırdığınızda doğru tercih olduğunu
çoktan anlıyorsunuz. Ahtapot da sos da damağımıza şölen yaratıyor.
Başka bir akşamımız daha olsa hemen İstasyon Restaurant’ın yanında
olan As Restaurant’a gitmek istiyorduk. Sakızlı ahtapot’u oranın yaptığını da
döndükten sonra öğreniyoruz. Bir başka gelişimizde oraya gidip tatmak istiyoruz.
Mezelerimizi seçerken balık seçimimizi de yaptığımız için ortaya
çipura geliyor. Her şey güzel tek eksik müzik. Onu da kendi telefonumuzdan
açtığımız müzikler sayesinde tamamlıyoruz. Zeki Müren, Yıldız Tilbe, Müzeyyen
Senar eşlik ederken hoş sohbetimize, dostluğa kaldırıyoruz kadehimizi. İçimizde
tuttuklarımıza, kendimize, aşka ve sağlığa bir de...
Keyifli bir akşam sonrası ertesi gün denize girmek için altınoluk
tarafına gitmeye karar veriyoruz. Arabayla giderken sahilde bir sürü beach
görüyor olacaksınız. Durup bakabilir hoşunuza gidene girebilirsiniz. Bizim
tercihimiz Hasanaki Restaurant&Beach Club oluyor. Giriş ücreti 20 TL. Yer
konusu biraz sıkıntılı olabiliyor o yüzden erken gitmenizde fayda var.
Yiyecek olarak Ayvalık tostu ve her zaman taze demledikleri çayını öneriyorum. Denize
karşı zeytin ağaçlarının altında veya şezlonglarınızda güneşlenirken çayınızı
veya soğuk biranızı yudumlayın.
Çocuk sesinden uzak ve son derece keyifli bir deniz var önünüzde.
Müzik yayını biz istediğimiz için açılsa da kendi müziğini getiren çok.
İskeleden denize yürüyüp kendinizi soğuk suya bırakın ve deniz sizi
taşısın. Başta soğuk ama sonra sizi son derece rahatlatacak bir ısıya sahip.
Deniz ortasında kurulu plastik dubaları çok severim ve burada da karşıma
çıktığı için mutlu oluyorum. Kısa bir dinlenmeyi hakkediyor bedeniniz. Yatın ve
güneşi içinize çekin...
2 günlük kısa tatilimiz son derece keyifli bir biçimde burada bitiyor.
Dönüş yolumuz 3 saat olması gerekirken 7 saatle bizi zorluyor fakat
yine de dinlenmiş olmaya değiyor.
Akçay’a yolunuz düşerse bunları tatmadan gitmeyin derim.
Sevgiyle ve huzurla kalın.
Her türlü sorun ve mesajın için bana yazabilirsin.
Mail: gunesaras@okuantum.net
Instagram / twitter: @gunessaras
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder